Beschrijving

Multifunctionele, volumineuze vrijstaande villa met 5 slaapkamers, 3-tal badkamers, winkelruimte, dakterras, overkapping, besloten bostuin, vrijstaande garage en parkeermogelijkheid op eigen terrein. 2 studio’s ter plaatse van de verdieping zijn in verhuurde staat. Bestemming gemengd 1 is van toepassing. Nagenoeg geheel vanaf 2015 gerenoveerd.

Indeling

Onderverdieping:
2-tal wijn-/provisiekelders met goede stahoogte, vanuit de woonkeuken of winkelruimte toegankelijk.

Indeling begane grond: 
Entree, grote hal met prachtige authentieke trap naar verdieping, toiletruimte met fonteintje, bergkast en dubbele tuindeuren. Woonkamer met parketvloer, open haard en dubbele deuren naar de tuin, bijkeuken met keukenblok, opstelplaats voor wasapparatuur. De woonkeuken heeft een houtkachel en deur naar kelderruimte. Lange verbindingshal met bergkast en cv-opstelling, tussen woonkeuken en werkkamer van waaruit tevens toegang tot de tuin en de voordeur zich bevindt. 
Winkelruimte: de ruimte thans niet in gebruik als winkel en is recent hermetisch en brandveilig afgesloten van de woning, maar op 3 plaatsen is een doorgang eenvoudig te realiseren. Er zijn 2 toiletten gerealiseerd, er is een nieuwe afvoer aangelegd alsmede leidingen voorbereid voor warm en koud water. De winkelruimte beschikt over een separate kelder.

Eerste verdieping

Riante overloop met lichtkoepel, 5 grote kamers en 3 badkamers. De hoofdslaapkamer beschikt over een groot balkon op het zuiden en een badkamer en suite, 1 slaapkamer heeft een Frans balkon aan de noordzijde. De badkamers zijn allen voorzien van douche, toilet en wastafel. Beide studio’s beschikken over een kamer met zelfstandige badkamer. De verhuurde studio’s hebben een separate ingang en zijn middels 2 deuren gescheiden (boven en beneden) van het hoofdverblijf.

Tweede verdieping

Royale bergzolder over de gehele verdieping, deels bevloerd en vanuit de overloop bereikbaar middels een vlizotrap. CV-opstelling op zolder.

Balkon

Dakterras vanuit de hoofdslaapkamer toegankelijk.

Tuin

De bostuin met vijverpartij en terrassen is fraai aangelegd en geheel omsloten voor optimale rust en privacy, deels is het terras overdekt. Anemonen, speenkruid, zuring, een imposante krulhazelaar, jasmijn, Magnolia’s, wilde rozen, klassieke & boeren hortensia’s, kogeldistels en varens sieren de tuin. De garage en parkeerplaatsen op eigen terrein bevinden zich aan de achterzijde van de villa.

Bijzonderheden

•	Volumineuze verzorgde villa;
•	2-tal verhuurde studio’s huuropbrengst € 600,- & € 475,- excl. servicekosten p.m.;
•	Zeer geschikt om wonen en werken te combineren;
•	Waardevolle gaaf bewaarde hoofdvorm, bijzondere details en materiaalgebruik;
•	Bouwkundig rapport aanwezig.

De villa is gesitueerd aan een doorgaande weg aan de rand van het dorp. De Steeg is een van de 7 dorpen van de gemeente Rheden, gesitueerd langs de IJssel aan de zuidzijde van natuurgebied de Posbank. De oprit van de snelweg A348 (Arnhem-Doesburg) ligt op korte afstand waardoor uitvalswegen snel te bereiken zijn. In de directe woonomgeving bevinden zich vele groenelementen, alsmede Het Nationale Park "De Hoge Veluwe" & kasteel Middachten & landgoed Rhederoord. De woonomgeving is bosrijk en ruim opgezet. Het voorzieningenniveau van De Steeg is relatief laag. De Hoofdstraat is de enige straat waar detailhandel plaatsvindt. 

De verkoper vertelt:

Hoofdstraat 54/56. Vrijstaand of 2-onder-1-kap?
Een bijzonder huis met karakter stamt uit 1880. 
In de rijke historie heeft dit pand dan ook al vele doeleinden gehad. In de jaren ‘50 een drogisterij/ slagerij. De parketzaak ‘Schoonwater’ die zich hier later vestigde was een begrip in de omgeving. Daarna kwam de één na laatste eigenaar deze runde er een goedlopende B&B. Terwijl het nu wordt gebruikt als woonhuis met een 2-tal verhuurde appartementen en een winkel-/bedrijfsruimte in wording. Een huis waar u uw ideeën gestalten kunt geven. Een huis met mogelijkheden. Er kan waarde worden toegevoegd door verhuur of het exploiteren van een onderneming, eigen praktijk, buurtsuper of wielrennerscafé. Het huis ligt toeristisch gezien zeer goed gelegen. Met 5 minuten kunt u uren dwalen in de Middachterbossen of struinen over de heide van de Posbank. Terwijl aan de andere kant de uiterwaarden lonken en op 2 minuten afstand stroomt de IJssel langs.
Nu een vrijstaand huis, maar de 2 Kadaster nummers maken meer mogelijk. Het is weer te splitsen.
Achter het huis bevindt zich een riante tuin, afgescheiden met oude muur, robuuste houten schutting en 2015 is de parkeerplaats aangelegd.

Kenmerken