Beschrijving

Buitenaf wonen, aan de voet van de Veluwe, in een klassieke villa, 
op een unieke locatie met panoramisch uitzicht op het park ’t Rozenbos’.
Dit landhuis is ontworpen door architect Hols (leerling van Berlage) en kenmerkt zich door de statige bouwstijl; erkers, gevelbloembakken, raampartijen met roedeverdeling en glas in lood, brede dakoverstekken op consoles en het interieur is eveneens rijk aan authentieke details. Geheel gemoderniseerd met behoud van de fraaie bouwonderdelen.

Indeling

Onderverdieping
Provisiekelder met koekkoek, stahoogte 1.87 m. vanuit de keuken toegankelijk.

Indeling woonhuis
Vestibule, riante hal, separate butlerhal, bordestrap naar de verdiepingen en toiletruimte (vrij hangend met fonteintje).
Studeerkamer met erker en magnifiek vrij uitzicht. 
Woonkamer en suite met 2-tal haardpartijen, 2-tal erkers, dubbele tuindeuren en schuifdeuren naar tuinkamer met terrasdeuren. 
Deze ruimtes zijn v.v. antiek Sloveense parketvloeren in visgraatmotief met dubbele Wengé bies. Pantry met originele buffetkasten, tuindeur en doorloop naar moderne woonkeuken; in lichte kleurstellingen uitgevoerd v.v. granito jaren ’30 stijl werkbladen, klassieke kraan, afzuigschouw, 5-pits kookplaat, inbouwoven en vaatwasser. Deur naar kelder, met meterkast en doorloop naar bijkeuken met vaste kast en opstelplaats voor wasapparatuur en cv-ketel.

Eerste verdieping

Voorname bordestrappartij met vide, bovenhal, 4-tal goed bemeten slaapkamers v.v. vaste kast en wastafel, de hoofdslaapkamer is v.v. balkon, badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en ligbad, het 2e toilet is separaat.

Tweede verdieping

Open multifunctionele ruimte, 2-tal slaapkamers en 2e badkamer. Tevens is er een ruime bergzolder. Geschikt te maken voor bed & breakfast of dubbele bewoning.

Balkon

Ter plaatse van de hoofdslaapkamer  (14 m²)

Tuin

De tuin is smaakvol en symmetrisch ingericht met praktische oprit en bezoekersparkeerplaats, vrijstaande garage, berging, overkapping en tuinhuis. Deze fraaie tuin rondom de woning, heeft het hoofdterras op het zuiden, vijverpartijen, diverse borders en een gazon. Voorts bevinden zich bijzondere rozensoorten met het TOP predicaat alsmede een beeldbepalende berk op het perceel. Vanuit huis is er toegang tot de prachtige wandelpaden van de bossen van Nationaal Park Veluwezoom.

Bijzonderheden

•	In spouw uitgevoerd en nageïsoleerd; 
•	Geheel v.v. isolerende beglazing/voorzetramen & HR cv-ketel;
•	Vloerisolatie begane grond (Tonzon);
•	Dakrenovatie in 2017 uitgevoerd;
•	Groepenkast in 2014 vernieuwd;
•	Bouwtechnische keuring en NEN 2580-meetrapport beschikbaar.
•	Markiezen tuinzijde;

Dit landhuis is bosrijk gelegen met een prachtig vrij uitzicht aan de voorzijde op ‘t Rozenbos, één van de mooiste plekken (verborgen pareltje) van de Veluwe, met uitzicht over het heidegebied van de Veluwezoom en kilometers ver daarachter, het oudste Nederlandse Nationale park.
Rheden is een dorp in de gemeente Rheden ten oosten van Arnhem. De Veluwe fungeert als noordelijke grens en de IJssel als zuidelijke grens.
Het centrum van Rheden is gesitueerd rond de Groenestraat; met divers winkelaanbod zoals supermarkten, bakker, bloemenwinkel, doe-het-zelf-zaak, kledingwinkels, kapper, boekwinkel, fietsenzaak, e.d. Tevens heeft Rheden diverse horecagelegenheden en een weekmarkt. Met de Rhedense voetveer is recreatiegebied Rhederlaag bereikbaar.
De dorpen De Steeg, Ellecom, Dieren en Velp liggen om Rheden heen. Op relatief korte afstand bevinden zich de steden Arnhem, Nijmegen, Deventer, Zutphen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. 
Voorts zijn er veel originele kastelen, musea, Nederlands Openlucht Museum, speeltuinen en Burgers Zoo in de nabije omgeving.

Kenmerken