Beschrijving

In een zeer geliefde wijk te Velp Noord gelegen, monumentale, half-vrijstaande woning (van het grootste type) met aangebouwde bijkeuken, garage,  berging en ruime kelder, op een goed bemeten, besloten perceel met oprit. De woning is in 1922 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, met elementen van de nieuwe Engelse landelijke bouwstijl. Dit alles onder architectuur van P. Vorkink & J.P. Wormser.

Indeling

Kelder
De kelder (sta-hoogte!) is vanuit de keuken toegankelijk en voorzien van ventilatieraampje en estriken.

Representatieve leefruimtes
Entree: vestibule met garderobe en meterkast, toiletruimte met fonteintje, toegangsdeur naar de woonkamer en keuken, en open trapopgang naar de verdieping. De L-vormige woonkamer is goed bemeten en voorzien van erker,  lamelparketvloer, open haard en deur naar de achtertuin. De praktische woonkeuken is heeft een inbouwoven, 4-pits gaskookplaat en afzuigkap. Bijkeuken met bergkast, uitstortgootsteen, opstelplaats cv-ketel, wasapparatuur, deur naar achtertuin. Deze ruimte kan eenvoudig bij de keuken worden getrokken om een grote woonkeuken met tuincontact te realiseren.

Eerste verdieping

De brede overloop met karakteristieke dakkapel en ruime kasten biedt toegang tot 4 slaapkamers, allen met ingebouwde kasten. Slaapkamers 1 en 2 zijn goed bemeten. Slaapkamer 3 aan de achterzijde heeft een luik met vlizotrap naar de zolder. Alle slaapkamers hebben een eigen wastafel. De originele (dak)constructie in de slaapkamers is afgetimmerd, maar wordt vaak weer in zicht gebracht om de  landelijke stijl te herstellen. De badkamer met douche en tweede toilet is eenvoudig ingericht.

Tweede verdieping

.

Zolderverdieping
Een luik met schuifladder vanuit de kleine kamer aan de achterzijde geeft toegang tot de bevloerde bergzolder, nokhoogte 1.80 m.

Tuin

Tuin aan drie zijden. In de achtertuin op het zuidwesten staat een grote conifeer die zorgt voor aangename schaduw. Maar er blijft genoeg ruimte voor de zon, ook in de ca. 8 meter brede zij-tuin. De multifunctionele stenen garage met groot zijraam heeft een harmonicadeur waarvan één deel als gewone deur is te gebruiken. De tuin heeft diverse terrassen, een stenen berging en een houtopslag. Er kan op eigen terrein worden geparkeerd.

Bijzonderheden

•	Gemeentelijk monument;
•	Subsidiemogelijkheden voor restauratie, onderhoud en verduurzaming. Indicatief voor 2021: 
        max 20-25 % van de kosten, tot max. subsidiebedrag van ca. € 20.000,-. Informeer bij de gemeente naar de exacte regelingen;
•	Spouwmuren, nagenoeg geheel isolerende beglazing, energiezuinige HR cv-ketel met boiler;
•	Bouwkundig & NEN 2580 meetrapport & aanwezig.

Velp
De op goede stand gesitueerde woning is van het grootste type in de wijk Daalhuizen, de monumentale 'Amsterdamse School'-stijl wijk in Velp. De woning ligt aan een plantsoen, en vormt met de omliggende woningen een vriendelijk,   architectonisch geheel. Voorzieningen waaronder de buurtbakker, het dorpscentrum, meerdere scholen (basis, havo/vwo) op loopafstand, busverbindingen, treinstation en diverse uitvalswegen zijn nabij gelegen. Het Nationaal Park Veluwezoom, kastelen en bossen zijn recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Het centrum van Arnhem ligt op fietsafstand. Door de gunstige ligging is Velp een aantrekkelijke woonplaats met diverse horecagelegenheden.

Kenmerken