Beschrijving

Fraai gelegen aan het kortste en boomrijkste laantje van Velp; karakteristiek helft van dubbel woonhuis met strak afwerkingsniveau, woonkamer met inzethaard, vloerdelen en extra groot formaat garage (parkeermogelijkheid t.b.v. 2 auto’s ter plaatse van de oprit) op eigen terrein en besloten achtertuin. Dit complete woonhuis is geheel zorgvuldig gerenoveerd met behoud van de originele terrazzo vloeren en authentieke paneeldeuren. 
De prachtige hal, eiken parketvloer, woonkamer met erker en haardpartij geven dit charmante woonhuis karakter.

Indeling

Begane grond
Entree, royale hal & toiletruimte v.v. prachtige terrazzo vloer, open trapopgang naar de verdieping & kelderkast met meterkast en praktische schappen. De woonkamer heeft prettige lichtinval, is voorzien van massief Essen houten vloerdelen, behandeld met Eco Aquamarijn opaal witte olie, een sfeervolle Barbas inzethaard en erker met prachtig uitzicht op groen en belendende klassieke bebouwing. Middels dubbele tuindeuren is de achtertuin te bereiken. De semi-open keuken is strak uitgevoerd en voorzien van een 5-pits kookplaat, vaatwasser, afzuigschouw, oven, magnetron en koelkast, voorts is er voldoende bergruimte. Vanuit deze ruimte is de tuin eveneens toegankelijk.

Eerste verdieping

De overloop biedt toegang tot 3 slaapvertrekken en de badkamer. De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een vaste kledingkast, grenen houten vloerdelen en glas-in-lood raampartijen. Slaapkamer 2 is v.v. Essen houten vloerdelen en vaste kast, de 3e slaapkamer heeft een verhoging voor bergruimte en zicht naar buiten vanaf bureaustoel. De badkamer is compleet en voorzien van Whirlpool ligbad, separate inloop(regen)douche, wastafel en onmisbare 2e toilet (Broyeur). De badkamer is v.v. elektrische vloerverwarming.

Tweede verdieping

Bereikbaar via vaste trap.
Voorzolder met berging en opstelplaats voor wasapparatuur en cv-ketel. 4e slaapkamer v.v. grenen houten vloerdelen, bergruimte in de knieschotten, vaste kast met 2 luiken naar zolderverdieping.

Overige verdiepingen

Geheel bevloerde bergzolder middels houten ladder te bereiken.

Tuin

De voortuin is op het zuidoosten gelegen en er kan van de ochtendzon worden genoten. De zij-tuin is geheel verhard, er kan op eigen terrein worden geparkeerd. De hoofdtuin is op het noordwesten gesitueerd en eveneens geheel verhard, de houtopslag, berging, garage met smeerput en overkapping maken dit woonhuis compleet. 
De garage is v.v. daglicht, warm en koud water, verlichting, elektriciteit en verlichte smeerput. Woon-werkcombinatie in deze ruimte is na eenvoudige aanpassingen goed mogelijk.

Bijzonderheden

•	Gedeeltelijk v.v. isolerende beglazing, vloerisolatie (geluid en warmte) van alle tussenvloeren, plafond zolder is geïsoleerd en HR cv-ketel aanwezig;
•	Electra vernieuwd medio 2009, plus extra groep t.b.v. ovens en (inductie) koken;
•	Alle radiatoren op de begane grond zijn vervangen voor Jaga radiatoren, alsmede werd professioneel een Jaga geïsoleerde convector-unit/put geplaatst en aangesloten in combinatie met de garage waar radiatoren werden geplaatst;
•	Dakkapel bitumen vernieuwd in 2012;
•	Dakkoepels vernieuwd medio 2009, Lexan anti-hamer/inbraak anti-val, uitvoering; melkglas, semi-transparant;
•	Elektrisch bedienbaar zonnescherm;
•	Trappartijen zijn professioneel v.v. krasvaste verf, strak en kraakvrij;
•	Al het houtwerk, zowel binnen-als buiten, zijn compleet ontdaan van oude verf en plamuur en voorts professioneel voorzien van een nieuw krasvast PU-verfsysteem, houtrot was buiten niet aanwezig; 
•	Verfsysteem buiten; Sikkens SB/XD;
•	Schilderwerk werd steeds bijgehouden, NB de verfonthechting op de twee rabatdelen aan de dakkapel heeft te maken met noesten, de verbindingen van de dorpels aan de dakkapel wijken door krimpen en uitzetten;
•	Door oorlogsschade werd na een granaat inslag WO-II de zijgevel beschadigd, 1 granaatscherf op de vliering is blijven zitten. Na aankoop werd daarom de zijgevel professioneel hersteld. De bakstenen rondom het linker raam werden vervangen en de rollaag werd langs de gehele zijgevel eveneens voorzien van nieuwe bakstenen en opnieuw opgemetseld;
•	2-tal nieuwe hardhouten meranti raampartijen/kozijnen voorzien van openslaande HR ++ ramen werden aangebracht en binnenhuis afgewerkt in grenen;
•	Wegdek, stoepen en riool in 2019 vervangen;
•	De gemeente maait de groenstroken 2 wekelijks;
•	Bouwtechnisch rapport aanwezig.

De Gravin Adalaan te Velp
De Gravin Adalaan is een boomrijke zijstraat van de Kerkallee en was vroeger onderdeel van de Larensteinselaan. Door deze omleiding is in het verleden de Gravin Adalaan ontstaan.
Hiermee is de verkeersloop omgeleid en daardoor is de Gravin Adalaan een heel rustig, liefelijk en kindvriendelijk laantje.
Aan weerszijden van het laantje liggen mooie klassieke woningen. 
Voor de woning bevindt zich een privacy biedende brede groenstrook. 
De supermarkt en het dorpscentrum liggen op heel korte loopafstand. 
Voorts zijn voorzieningen waaronder, (basis)scholen, sportfaciliteiten, busverbindingen & diverse uitvalswegen nabij gelegen. 
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Burgers Zoo, kastelen, heide & bossen, rivieren en meren betreffen recreatiemogelijkheden in de directe omgeving.

Kenmerken