Beschrijving

Jeruzalem: het mooiste straatje van Velp!!
Op zoek naar een bijzonder en volumineus woonhuis of woon-/werk combinatie met goed bemeten vertrekken in een geliefde, verkeersluwe woonstraat te Velp Noord?
De oorspronkelijke woning omvat een forse na-oorlogse aanbouw met zelfstandige ingang. Uitstekend geschikt als atelier/salon of praktijk aan huis. 
Onderscheidend is de bijzondere indeling en de diepe, zonnige tuin met tuinhuis en parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Indeling

Sfeervolle woonvertrekken
Voorhuis (helft van dubbel woonhuis)
Entree, hal met meterkast, royale woonkamer met inbouwkast, houten vloerdelen en energie-efficiënte Jacobus houtkachel. Keuken voorzien van alle benodigde keukenapparatuur waaronder vrijstaand Italiaans Fratelli 5-pits gasfornuis met dubbele oven en wokbrander, vaatwasser en porseleinen spoelbak met klassieke kraan. Aangrenzende bijkeuken met boerderijdeur naar patio, doorloop naar hal met trapkast en badkamer. Deze badkamer is gedateerd, maar goed bemeten en voorzien van douchecabine, wastafelmeubel en toilet, hier is tevens de cv-ketel opgesteld.
Achterhuis (bijna vrijstaand op schuur van buur na)
In het achterhuis is een royale, tuingerichte eetkamer v.v. houten vloerdelen, houtkachel met warmhoudplaat en separate ingang met vernieuwde toiletruimte.

Eerste verdieping

De verdiepingen van het voor-en achterhuis hebben elk een eigen trapopgang en zijn niet met elkaar verbonden.
Voorhuis 
De trapopgang is gesitueerd in de garderobehal en biedt toegang tot een 2-tal slaapkamers en een aanvullende verrassende bergkamer. Op deze verdieping is op de overloop eveneens een bergkast aanwezig.
Achterhuis 
Via het halletje in het achterhuis is de hoofdslaapkamer toegankelijk. Deze grote kamer is voorzien van extra kastruimte en biedt een fantastisch uitzicht op de achtertuin. De aangrenzende 2e badkamer is v.v. ligbad, inloopdouche en badkamer meubel.

Tuin

De achtertuin biedt veel privacy, er is geen direct zicht op woonhuizen. Er kan voor op straat of ter plaatse van de carport op eigen terrein worden geparkeerd. De diepe achtertuin is besloten en op het zuiden gesitueerd. Er is een houten tuinhuis, berging, plantenkas, veranda en achteringang aanwezig. Deze heerlijke achtertuin is de buitenkamer van de woning.

Bijzonderheden

•	Volumineuze woning met verrassende ruimtes en royale zonnige tuin;
•	Nagenoeg geheel v.v. HR++ beglazing, dak-/vloer-en muurisolatie;
•	Leidingen & radiatoren vernieuwd; 
•	Achterhuis: badkamer verdieping en toiletruimte begane grond gecreëerd;
•	Nieuwe veranda en tuinplan met pergola, appelboom, pruimenboom en tamme kastanjeboom, gazon en diverse borders;
•	Dakbedekking berging en carport vernieuwd;
•	Nieuw zinkwerk
•	Schilderwerk extern: 2018 + 2019;
•	Spouwmuurisolatie achterhuis;
•	Tado slimme radiatorthermostaat: 
•	Gesitueerd in een stedenbouwkundige waardevolle zone;
•	Bouwtechnische keuring beschikbaar.

Jeruzalem te Velp
Het voormalige buurtschap Jeruzalem, werd genoemd naar een gelijknamige hofstede en bestond oorspronkelijk uit enkele boerderijen, papiermolens, een wasserij en enkele arbeiderswoningen. Als straatnaam komt de naam Jeruzalem het eerst voor in het adresboekje van 1860. Het nog steeds bijzondere gebied wordt doorsneden door de smalle Rozendaalse beek waaraan zich vroeger de papiermolens bevonden.
Jeruzalem is nu een straat, die begint bij de kruising van de Bosweg met de Achtsprong en van daar naar het zuidwesten loopt. Kort na de Schaapsdrift Overbeek wordt Jeruzalem gekruist door de Rozendaalsebeek, die zoals alle beken in Velp, van noord naar zuid lopen. Jeruzalem mondt uit in het noordelijk deel van de Parkstraat.

Op korte afstand bevinden zich voorzieningen waaronder; winkelaanbod, de bakker, het dorpscentrum, openbaar vervoer, (basis)scholen, sportaccommodaties (hockeyvelden & tennispark) en uitvalswegen naar autosnelwegen (A12 & A50). 
Het Nationale Park De Veluwezoom, kastelen & bossen, uiterwaarden en recreatieplas zijn recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Door de gunstige ligging is Velp een zeer aantrekkelijke woon-werkplaats. Arnhem is op fietsafstand.

Kenmerken