Omschrijving

Goed onderhouden uniek halfvrijstaand woonhuis met aangebouwde keuken, dakkapellen, vrijstaand bijgebouw en parkeerplaats op maar liefst 
266 m² eigen terrein.
De woning is op een centrale locatie gesitueerd, nabij de Dr. van de Feltzlaan aan de oude, boomrijke laan ‘Kerkallee’. Onderscheidend zijn de aanwezigheid van authentieke stijlelementen; marmeren schouwen, kamer en suite, paneeldeuren, spanten in het zicht, de besloten achtertuin met vrijstaand geïsoleerd bijgebouw en veranda & praktische zolderverdieping met extra slaapvide.

Indeling

Begane grond
Entree, hal met tegelvloer, mooie plafondhoogte en toegang naar de toiletruimte en de provisiekelder met opstelplaats voor wasapparatuur en koekoek. De sfeervolle woonkamer en suite met glas-in-lood deuren en vaste kasten heeft een 2-tal schouwen, dubbele tuindeuren en een open verbinding met een extra werk/leeskamer (voormalige keuken). 
De aangebouwde keuken is in een hoekopstelling uitgevoerd en v.v. gietbetonnen werkblad, vaatwasser, afzuigschouw en een vrijstaand 6-pits SMEG fornuis & koelkast en heeft eveneens een deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping

De trapopgang biedt toegang tot een overloop met 3-tal slaapkamers waarvan 2 v.v. vaste kasten en functionele badkamer met 2e toilet, douchecabine en wastafel. De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning.

Tweede verdieping

Vaste trap naar voorzolder met opstelplaats voor cv-ketel en luik met vlizotrap naar bergzolder. Prachtige opengewerkte 4e zolderkamer met trap naar slaapvide, en nokhoogte van maar liefst 4.6 m.

Tuin

De voortuin is een brede buffer vanaf de straatzijde, v.v. authentiek hekwerk, klinkerpaden en ingericht als siertuin. De besloten L-vormige hoofdtuin is speels ingericht met diverse zonneterrassen, bloemenborders en verrassende kiwi plant v.v. een overdekt terras, veranda en volwaardig geïsoleerd bijgebouw met bruikbare verdieping, raampartijen en dubbele deuren. Parkeren op eigen terrein aan de Dr. van de Feltzlaan-zijde alsmede gratis en vergunningsvrije parkeermogelijkheden in de Kerkallee.

Bijzonderheden

•	Geheel v.v. isolerende beglazing, in spouw uitgevoerd en nageïsoleerd alsmede vloerisolatie aanwezig;
•	Uitbouw 2003, bijgebouw 1997;
•	Remeha eVita cv-ketel met warmtekrachtkoppeling en levert elektriciteit terug (huur € 62,- p.m.);
•	Bouwtechnisch rapport aanwezig.

De Kerkallee is een van de oudere wegen in Velp. De naam is vermoedelijk ontstaan omdat het begin van deze allee, in vroegere tijden, vanuit het westen in de richting van de kerk leidde. Zo waren er meer "kerkwegen".
De Kerkallee is een bijzondere laan. Er staat een verscheidenheid aan bebouwing, ook zijn er bedrijven en winkels gevestigd.
De Kerkallee was vroeger een van de oudste en drukste straten qua bedrijvigheid en winkels in Velp (o.a. een maalderij, snoepwinkel, bakkerij, groentewinkel en melkhandel). Thans is het een gemengde woonstraat met overwegend vooroorlogse woonhuizen. In de directe nabijheid is een supermarkt en divers winkelaanbod gesitueerd en het dorpscentrum is op loopafstand. Voorts zijn voorzieningen waaronder, (basis)scholen, sportfaciliteiten, busverbindingen & diverse uitvalswegen nabijgelegen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe, kastelen & bossen zijn recreatiemogelijkheden in de directe omgeving.

Kenmerken